Claus Sall Photography
Skærmbillede 2018-09-08 kl. 16.32.16.png

Blog

Som fotograf blogger jeg også om mange af de opgaver jeg løser, samt mange af de oplevelser jeg har, både i min forretning, og privat.

Store forandringer

Hvor der er vilje, er der vej

FOTOGRAF OG VISUEL STORYTELLER - CLAUS SALL

Og det er helt bogstaveligt, Søren tabte over 50 kg på under 3 måneder. Og hvordan gjorde han så det tænker du nok. Søren er 32 år og fik konstateret ADHD som 18 årig men fik forkert behandling i flere år, og det resulterede i flere former for overforbrug, lige fra rusmidler til mad, og alt muligt andet, men det er slut nu. ADHD’en er der styr på, men der var kommet lidt for mange kilo på sidebenene, faktisk alt for mange. Han vejede 138,8 kg og nu skulle der altså ske noget, ellers var dommen helt enkel, Søren ville ikke overleve særligt længe, hvis ikke han tog nogle skridt i den rigtige retning.

De skridt blev taget, og der var mange af dem. Vægttabet var meget nemt for Søren, det gjorde han ved kun at drikke En energidrik, og spise En banan hver morgen. Det blev også til en lang tur sammen med hans hund Buller hver morgen, derefter tog han på arbejde som skraldemand, og det eneste andet måltid han fik var aftensmad. Der blev gået mindst 30.000 skridt hver dag, de kom igennem hans gåture med Buller, og lange gåture på løbebåndet i Køge Svømmeland, mindst En time hver dag blev det til på løbebåndet. Køge Svømmelands badefaciliteter blev også brugt til svømning, og ture i saunaen som Søren især er fan af.

Men nu er Søren i en ny situation, det var jo nemt for ham at tabe sig, men skal kroppen formes skal der styrketræning til. Det udfordre mange af hans vaner og rutiner, og vaner samt rutiner er der nok af når man som Søren har ADHD. Søren investerede i et personligt træningsforløb hos Mentafys som er personlig træner, og massør, hun har en klinik i Køge Svømmeland, så det var jo meget nærliggende at starte her, da Søren alligevel var i svømmelandet næsten hver dag. 

I forløbet skulle der arbejdes med at lave om på mange af de vaner, og rutiner der der var opbygget i forbindelse med det store vægttab. Der skulle spises anderledes og trænes på nye måder, og de mange kilometer der blev gået hver dag med hund og på arbejde, skulle suppleres med styrketræning, så vægttabet ikke fortsatte og muskler kunne bygges op.

Lige nu er Søren i gang med en kostplan og træningsplan som skal overholdes hvis de mål han har sat sig skal holde, i dag bliver der arbejdet benhårdt i træningscentret i Køge Svømmeland 3 gange om ugen. Ud over det spises der rigtigt, og i de rigtige mængder, og der holdes lidt igen med de mange kilometer han er vant til at gå. Det er nemlig ikke længere godt for de næste skridt der skal tages for at man kan får en sund og stærk krop tilbage. I dag har Søren To mål, det ene er at løbe en halvmarathon til sommer sammen med hans træner Tina fra Mentafys, og så cykle Sjælland på tværs med hans søster.