Claus Sall Photography
Skærmbillede 2018-09-08 kl. 16.32.16.png

Blog

Som fotograf blogger jeg også om mange af de opgaver jeg løser, samt mange af de oplevelser jeg har, både i min forretning, og privat.

Candy Records

Vin & vinyl i Køge

FOTOGRAF OG VISUEL STORYTELLER - CLAUS SALL

En del af en serie om mennesker i Køge med passion for det de laver.

I Køge har vi en vinyl-professor. Det kalder Jan Mellin i hvert fald sig selv, da vi besøger ham i hans lille lyserøde butik i Vestergade, hvorfra han sælger og fortæller historier om vin og vinyl. Det lyder som en helt skør kombination - og det er det også. Men når man hører historien om hvordan Candy Records er blevet til, giver det hele alligevel mening.

Jan Mellins historie er en af dem, der minder os om, at livet er fuld af små finurligheder, der tilsammen skaber et fuldendt motiv. Candy Records er født og opvokset på Nørrebro, hvor trofaste vinylelskere i 10 år købte ind i den lille butik, og i 1994 var Jan Mellin landets heftigste importør af plader.

Et besøg hos en god ven og vinkender i Frankrig førte til mødet med en tysk producent af det som Jan selv beskriver som en ”super vin” og ideen om at kombinere passionen for vin og vinyl var født. Det krævede lidt overtalelse at få samarbejdet på plads, men Jan kan i år fejre 25 års jubilæum som dansk eneimportør af det som han synes, er verdens bedste vin. Vi smagte den under interviewet og kan bekræfte, at det er en god vin!

Kærligheden førte Jan til Køge, hvor han i 10 år arbejdede i Ostehuset og også her krydrede servicen med sin store viden om vin. For et år siden besluttede han, at Candy Records skulle genopstå og gode rygter løber hurtigt, så gamle kunder og mange musikere har allerede fundet vej til den lille baggård i Vestergade 5. Her er det analog lyd og historier om verdens rocklegender, der sætter stemningen.

Den lille lyserøde vinylbutik er med andre ord et besøg værd for alle, der interesserer sig for musik, vin eller historierne herom. Jan Mellin er en fantastisk fortæller og han har ikke så få anekdoter i ærmet.

Kig forbi Candy Records i Vestergade 5 i Køge.

Tekst af: Agate Jul Jensen - House of marketing

Claus SallComment